Zo vind je de beste gps-tracker voor je e-bike (2024)

Met de stijgende populariteit van elektrische fietsen stijgt ook het aantal diefstallen. Je kunt helaas nooit helemaal voorkomen dat jouw e-bike gestolen wordt. Wat je wél kunt, is de kans vergroten dat je hem terugvindt als dat gebeurt. Hoe? Door een gps-tracker te gebruiken. In dit artikel lees je alles over de verschillende mogelijkheden.

Download nu de E-bike Duurtest-resultaten

Door het invullen van jouw naam en e-mailadres meld je je aan voor ontvangst van de Kieskeurig.nl E-bike Duurtest resultaten. Tevens ben je ingeschreven voor de Kieskeurig.nl E-bike nieuwsbrief.

Lees ook: Fiets veilig mee op de fietsendrager? Zo maken dieven geen kans!

Een gestolen fiets wordt zonder gps-tracker vrijwel nooit meer teruggevonden. Met deze technologie maak je een goede kans om je (elektrische) fiets weer terug te krijgen. E-bikemerken en verzekeringsmaatschappijen werken met speciale 'recovery-eenheden': opsporingsbedrijven die via het gps-signaal jouw fiets weer veilig terugbrengen. Zoek je een e-bike met gps-tracker? Bekijk hieronder bij welke doelgroep jij het beste past.

Voor de fietsers die een premium e-bike rijden

E-bikes zijn er voor verschillende prijzen. Vooral modellen in de hogere prijsklasse worden tegenwoordig meestal al geleverd met track & trace. Dat houdt in dat er een gps-tracker is ingebouwd in de fiets zelf. Het voordeel hiervan is dat de kosten al bij de aanschafprijs zijn inbegrepen. Bovendien kunnen deze e-bikemerken tijdens de montage de tracker gelijk inbouwen, waardoor hij zo onzichtbaar mogelijk kan worden weggewerkt. Er zijn bijvoorbeeld e-bikes waarbij de tracker in het frame is geïntegreerd. Andere fietsen hebben een tracker die zó klein is dat hij onder de bagagedrager of op een andere moeilijk bereikbare plaats verstopt wordt.

De fietsmerken werken meestal met hun eigen traceerapps en hebben goede samenwerkingen met recovery-eenheden. Daar betaal je ook voor, want track & track is in de meeste gevallen een lopend abonnement. Dat kan wel voordeliger zijn als je dit aanschaft samen met je e-bike.

Ook belangrijk: een goed slot! Lees: Zo kies je het beste slot voor je e-bike

Zo vind je de beste gps-tracker voor je e-bike (1)

© TambolyPhotodesign

Voor de fietser die altijd zijn e-bike wil vinden

Je kunt ook een losse gps-tracker kopen voor je e-bike. We raden je wel aan om in dat geval echt een gespecialiseerde tracker voor (elektrische) fietsen te kopen, dus niet een tracker die je bij een elektronicawinkel kunt kopen. Er gaat een simkaart in de tracker die een signaal stuurt naar jouw smartphone (met bijbehorende app). Er zijn ook gps-trackers die het signaal direct naar de fabrikant zelf sturen. Zij kunnen je bij een eventuele diefstal verder helpen met het terugbrengen. Houd er rekening mee dat je wel bijna altijd ook een abonnement moet afsluiten. Je vindt een selectie van gespecialiseerde gps-trackers voor fietsen bij iedere fietsspeciaalzaak.

Aan een losse gps-tracker zitten wel wat nadelen. Ten eerste moet je hem laten installeren of dat zelf doen. Het systeem zal niet zo goed verstopt zijn als bij een ingebouwde tracker (al kan die zichbaarheid ook juist een afschrikwekkend effect hebben op fietsdieven). Een tweede nadeel is dat deze trackers regelmatig opgeladen moeten worden, omdat ze een constant signaal uitzenden. Sommige trackers worden direct via de accu opgeladen, maar er zijn ook trackers die je apart moet opladen.

Op zoek naar een nieuwe elektrische fiets?

Gebruik de filters om jouw ideale fiets te configureren

Voor de fietser die een e-bikeverzekering zoekt

Het is een goed idee om je e-bike te verzekeren. Bij ongelukken of diefstal kun je dan een vergoeding ontvangen. Verzekeraars wijzen je bovendien op de risico's die je elektrische fiets loopt. Steeds vaker bieden verzekeringsmaatschappijen een fietsverzekering aan met verplichte track & trace. De gps-trackers moeten in veel gevallen ook aan keurmerken voldoen, zoals de Kiwa-certificering. Het kan een heel goede deal zijn, omdat je voordelig een gps-tracker in je fiets krijgt gebouwd én je fiets extra verzekerd wordt.

Kleine kanttekening: je moet dan natuurlijk wél een fietsverzekering willen. Sommige e-bikemerken zijn zó populair onder dieven dat verzekeringsmaatschappijen ze niet langer willen verzekeren of dat alleen nog doen als je een hoogwaardige gps-tracker gebruikt. Dit maakt verzekeren een dure optie – maar het is wel de beste beveiliging van jouw eigendom.

Volg onze 7 handige stappen voor het vinden van de beste e-bikeverzekering

Voor de fietser die geen gps-abonnement wil

Met een gps-abonnement ben je maandelijks geld kwijt en dat kan in de papieren lopen. Er zijn ook opties om je fiets zonder abonnement te traceren. Je kunt in menig winkel fietsverlichting met trackers of gewoon losse, goedkopere trackers kopen. Die koppel je via een app aan je telefoon. Naast de exacte locatie kun je hiermee vaak ook nog andere gegevens bijhouden, bijvoorbeeld over welke routes je hebt gereden.

Een dergelijke tracker is wel de minst effectieve manier voor het traceren van je elektrische fiets. De trackers hebben vaak beperkt bereik en dito batterijcapaciteit. Als je e-bike naar het buitenland wordt vervoerd, heb je al gauw pech. Fietsdieven weten van het bestaan van losse fietsverlichting waar trackers in zitten en verwijderen die als eerste. Een goed verstopte tracker is veel effectiever, dus zorg op zijn minst dat je de tracker erg goed plaatst.

Zo vind je de beste gps-tracker voor je e-bike (3)

Waarom een trackingsysteem zijn geld waard is

De Nationale Politie registreerde in 2023 90.000 meldingen van gestolen e-bikes. Dat is een stijging van 45 procent ten opzichte van 2021. We kunnen dus spreken van een snel groeiend probleem. Dit komt ook omdat elektrische fietsen steeds populairder worden in andere Europese landen en Nederland fietsland nummer 1 is. De vraag groeit overal en wij hebben het aanbod!

Een e-bike trackingsysteem is daardoor een goede investering geworden. De kosten voor een abonnement liggen gemiddeld rond de 10 euro per maand, wat redelijk is als je zonder zorgen overal je elektrische fiets kunt parkeren. Het abonnement biedt ook goede service omdat de bedrijven direct samenwerken met recovery-eenheden. Daarbij krijg je veel meer mogelijkheden voor een fietsverzekering.

Een gps-tracker in je e-bike is nog niet landelijk verplicht voor een verzekering, maar steeds meer verzekeringsmaatschappijen maken het een harde eis bij duurdere elektrische fietsen.

Powered by

Zo vind je de beste gps-tracker voor je e-bike (4)

Zo vind je de beste gps-tracker voor je e-bike (2024)
Top Articles
Vegan Chocolate Pudding (Whipped Silken Tofu) - Traditional Plant-Based Cooking
Molten Chocolate Lava Cakes (VIDEO)
What Did Bimbo Airhead Reply When Asked
Elleypoint
Air Canada bullish about its prospects as recovery gains steam
Zitobox 5000 Free Coins 2023
Unraveling The Mystery: Does Breckie Hill Have A Boyfriend?
Craigslist Free Grand Rapids
Why Is Stemtox So Expensive
Ukraine-Russia war: Latest updates
The Rise of Breckie Hill: How She Became a Social Media Star | Entertainment
Used Wood Cook Stoves For Sale Craigslist
Mens Standard 7 Inch Printed Chappy Swim Trunks, Sardines Peachy
Craigslist Apartments In Philly
Apne Tv Co Com
Dutch Bros San Angelo Tx
Bitlife Tyrone's
Nissan Rogue Tire Size
Missouri Highway Patrol Crash
Account Suspended
Ppm Claims Amynta
Craigslist Northfield Vt
8005607994
Craigslist Roseburg Oregon Free Stuff
Beaufort 72 Hour
Evil Dead Rise Ending Explained
Cinema | Düsseldorfer Filmkunstkinos
Askhistorians Book List
Why comparing against exchange rates from Google is wrong
Myra's Floral Princeton Wv
Kltv Com Big Red Box
Consume Oakbrook Terrace Menu
School Tool / School Tool Parent Portal
Mandy Rose - WWE News, Rumors, & Updates
How to Draw a Sailboat: 7 Steps (with Pictures) - wikiHow
Henry Ford’s Greatest Achievements and Inventions - World History Edu
Cpmc Mission Bernal Campus & Orthopedic Institute Photos
Lovely Nails Prices (2024) – Salon Rates
Lbl A-Z
Wal-Mart 140 Supercenter Products
Ucsc Sip 2023 College Confidential
VDJdb in 2019: database extension, new analysis infrastructure and a T-cell receptor motif compendium
Blue Beetle Showtimes Near Regal Evergreen Parkway & Rpx
Embry Riddle Prescott Academic Calendar
Searsport Maine Tide Chart
Caesars Rewards Loyalty Program Review [Previously Total Rewards]
25 Hotels TRULY CLOSEST to Woollett Aquatics Center, Irvine, CA
Understanding & Applying Carroll's Pyramid of Corporate Social Responsibility
The Plug Las Vegas Dispensary
Runelite Ground Markers
Hy-Vee, Inc. hiring Market Grille Express Assistant Department Manager in New Hope, MN | LinkedIn
7 Sites to Identify the Owner of a Phone Number
Latest Posts
Article information

Author: Annamae Dooley

Last Updated:

Views: 5740

Rating: 4.4 / 5 (65 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Annamae Dooley

Birthday: 2001-07-26

Address: 9687 Tambra Meadow, Bradleyhaven, TN 53219

Phone: +9316045904039

Job: Future Coordinator

Hobby: Archery, Couponing, Poi, Kite flying, Knitting, Rappelling, Baseball

Introduction: My name is Annamae Dooley, I am a witty, quaint, lovely, clever, rich, sparkling, powerful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.